Bandırma Kırmızı'ya Ağa`dan can suyu

Bandırma Kırmızı

Aliağa Petkim: 65 – Bandırma Kırmızı: 67




Sezonun istikrarlı ve başarılı ekiplerinden Aliağa Petkim, playoff hesaplarını yaptığı bir dönemde ligin son sırasındaki Bandırma Kırmızı'yı ağırladı.

Selçuk Ernak sonrası Son topa kadar vol. 2″ felsefesini benimseyen Bandırma ekibi ise son saniyelerde yitirdiği maçın ardından kaybolmaya yüz tutmuş umutlarını yeşertmek çabasındaydı. Neticede bu iki takım arasında oynanan çekişmeli mücadeleyi kazanan taraf deplasman ekibi oldu. İzmir'den 65-67′lik galibiyeti kopartan Bandırma Kırmızı üstteki takımlara son haftaya kadar rahat vermeyeceğinin mesajlarını da vermiş oldu.


Karşılaşmaya iki takım da karşılıklı sayılarla başlarken çeyreğin ortasında skorda denge vardı. Ancak bu dakikanın ardından rakibine göre hücumda daha başarılı olan Bandırma temsilcisi farkı açarak çeyreği 16-22′lik skorla üstün kapattı.

İlk çeyreğin son dakikalarında geriye düşen Aliağa Petkim, ikinci 10 dakikaya hızlı başlayan ekip oldu. Toolson, Ersin ve Ümit üçlüsüyle skor bulan ve rakibine karşı potasını iyi savunan İzmir ekibi 7 dakikada bulduğu 14-2′lik seri ile üstünlüğü ele aldı. Bu andan sonra Şafak ile sayılar bulan Bandırma Kırmızı farkın daha fazla açılmasına izin vermedi ve devre sonunda farkı iki sayıya indirdi(33-31).

Üçüncü periyot da büyük bir çekişmeye sahne olurken iki takım da birbirine üstünlük sağlamakta zorluk çektiler. Skor üstünlüğünün küçük farklarla el değiştirdi bu sekansta Şafak Edge ile etkili olan Bandırma Kırmızı 17-20′lik çeyrek skoru sonucu son periyota 50-51′lik üstünlükle girdi.

Son çeyrek çekişme dozajının tavan yaptığı, galibi ufak tefek detayların belirlediği bir 10 dakikaya sahne oldu. İki ekip de skor üstünlüğünü yakalamak için müthiş bir efor sarf ederken bu tür maçları oynamaya her hafta daha fazla alışan Bandırma Kırmızı'nın genç oyuncuları genelde acı deneyime dönüşen bu alışkanlıklarını bu sefer önemli bir deplasman galibiyetine dönüştürmesini bildiler. Son saniyelerde çizgiden hata yapmayarak 65-67′lik skorla kendilerini hayata döndürecek galibiyeti İzmir'den söküp almayı başardılar.

Bandırma Kırmızı'nın oyun kurucusu 92′li Şafak bu maçtaki oyunuyla adından ayrı bir paragrafta bahsedilmesini kesinlikle hak etti. Bu sezon birinci ligde ilk beş oyuncusu olarak birçokları için erişilmez bir şansa sahip olan Şafak genelde bu şansı iyi kullanıyor. Bu akşam takımın bir numaralı skor opsiyonu İbrahim'in suskun kaldığı bir akşamda takımını sırtlayıp yüksek yüzdeyle ürettiği 21 sayısına 5 de asist ekleyip takımına galibiyeti getirmeyi başardı. Bizlerin de büyük bir beklentiyle takip ettiği Şafak eğer zaman zaman yaşadığı istikrar problemini aşarsa bu beklentilere karşılık verebilir. Zira artık zamanı da geldi diyebiliriz. 20 yaş her zaman için Türk spor kamuoyunda çok genç” olarak lanse edilse ve daha en az beş yıl daha bu sıfatı koruyacak olsa da eğer uluslararası düzeyde büyük bir oyuncuya dönüşme hedefi varsa oyuncunun kendisini göstermesi gereken yaştır kanımca. Böyle bir dönemde kaliteli oyunculara karşı 30 dk civarı süre almak büyük bir şans ve umarım Şafak da bu şansı bu hafta yaptığı gibi değerlendirmeye devam eder.

SALON: Enka Spor Salonu

HAKEMLER: Emin Moğulkoç- Ozan Çakar- Ziya Özorhon

ALİAĞA PETKİM (65): Caner Şentürk 2 (2 asist), Branislav Ratkovica 9 (2 asist), Ryan David Toolson 20 (2 asist), Hakan Köseoğlu (3 ribaund- 3 asist), Ümit Sonkol 11 (4 ribaund), Buğrahan Tuncer (1 ribaund), Ersin Görkem 5 (2 ribaund), Orhan Hacıyeva 4 (2 ribaund), Brian Qvale 12 (4 ribaund), Trent Plaisted 2 (6 ribaund)

BANDIRMA KIRMIZI (67): Şafak Edge 21 (2 ribaund- 5 asist), Cenk Şekeroğlu 4 (2 ribaund), Ahmet Fatih Cantitiz 2, Yiğitcan Turna 8 (2 ribaund- 1 asist), İbrahim Yıldırım 2 (2 ribaund- 2 asist), Tufan Önen 6 (3 ribaund- 1 asist), Talat Altunbey (1 ribaund), Paul Miller 9 (4 ribaund- 2 asist), Gary McGhee 15 (9 ribaund)

1.PERİYOT: 16-22
2.PERİYOT: 17- 9
3.PERİYOT: 17-20
4.PERİYOT: 15-16

 

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı